Vanaf het derde studiejaar heb je een vrije studieruimte (5 studiepunten) waarbinnen je de inhoud zelf kunt bepalen. Kies een vak uit het programma dat op Teams for education staat, volg een vak bij een andere onderwijsinstelling, zet je ervaringen met (vrijwilligers)werk om in studiepunten of volg zelfstandig lezingen en symposia.

Voor de meeste vakken in de vrije studieruimte moet je je inschrijven. Je ontvangt hierover een bericht per mail voorafgaand aan het blok. Vol is vol. En als je (vrijwilligers)werk om wil te zetten in studiepunten lees dan eerst de leertaak op Teams for education. Je moet namelijk van tevoren toestemming vragen aan de coördinator van het vak.

Behaal je in de vrije studieruimte meer van vijf punten, dan worden deze op je cijferlijst vermeld. Je kunt deze extra studiepunten niet gebruiken als compensatie voor een ander vak. Het is niet nodig om alle vijf de studiepunten in het derde jaar te halen. Je kunt het spreiden, als je maar vijf punten hebt vóórdat je afstudeert.

Algemene vragen over de vrije studieruimte?
Neem contact op met Nancy van Asseldonk, coördinator vrije studieruimte.

Procedure extern

Wil je een vak aan een andere onderwijsinstelling volgen dan zijn de voorwaarden: het vak of de cursus moet minimaal op hbo-niveau zijn en inhoudelijk aansluiten bij de bachelor Cultureel erfgoed. Daarom moet je vooraf toestemming aan de examencommissie vragen. Een aanvraagformulier met uitgebreide informatie over de procedure vind je op het intranet.

Bij het zoeken naar mogelijkheden kun je ook kijken op Kies op Maat. Hogescholen en universiteiten presenteren hier de vakken die open staan voor studenten van andere opleidingen. Je moet zelf je inschrijving regelen bij de gast-opleiding. Een vraag over Kies op Maat? Neem contact op met het studentenloket.

Delen