De collectie bestaat uit boeken, vaktijdschriften, eindwerk, nieuwsbrieven en audiovisueel materiaal. Er wordt gecollectioneerd op het gebied van theoretische- en historische museologie, erfgoedtheorie, collectiebeheer, beheer en behoud, educatie, informatiemanagement, tentoonstellingsvormgeving, marketing en cultureel ondernemen m.b.t. cultureel erfgoed. De collectie sluit aan bij het onderwijs van de Reinwardt Academie, het werkveld en de recente ontwikkelingen in het vakgebied.

In de mediatheekgids staat alle informatie over de mediatheek.

De mediatheek is op werkdagen geopend van 11.00 tot 17.30 uur.
T: 020 527 7100
E: rwa-mediatheek@ahk.nl

Catalogus

De catalogus en verschillende databanken zijn te raadplegen in de mediatheek, maar ook via pagina Bibliotheken binnen het intranet. Hier vind je ook de aanwinstenlijsten en catalogi van andere relevante bibliotheken. Zie voor meer informatie Bibliotheken van de AHK op het intranet.

Uitleenvoorwaarden

Een boek lenen kan op vertoon van de collegekaart of legitimatie. De naslagwerken, vaktijdschriften en de antiquarische collectie worden niet uitgeleend. De uitleentermijn is één maand met de mogelijkheid om nog één maand te verlengen. Verlenging aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Bij overschrijding van de uitleentermijn wordt een boete in rekening gebracht. Bij verlies of beschadiging is de officiële lener aansprakelijk.

Gratis bibliotheekpas UvA

Als student van de Reinwardt Academie kun je, op vertoon van je collegekaart, gratis een bibliotheekpas voor de Universiteit van Amsterdam aanvragen. De collectie van de Universiteitsbibliotheek is te raadplegen via uba.uva.nl. Met de pas kun je bij alle faculteitsbibliotheken van de UvA materialen lenen. Het adres van de UvA-bibliotheek is Singel 425, T: 020 525 23 01.

Delen