Collegegeld

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van OCW. Voor 2019-2020 bedraagt het collegegeld voor een voltijdse, bekostigde opleiding € 2.083,-.

Op 10 juli 2018 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel om het collegegeld voor alle eerstejaars studenten te halveren. De wet treedt in werking met ingang van studiejaar 2018-2019 (september 2018). Voor studenten die starten met een docentenopleiding wordt het collegegeld de eerste twee jaar gehalveerd. Meer informatie over collegegeld e.d. vind je op pagina Geldzaken van de AHK.

Overige kosten

Iedere student van de Reinwardt Academie moet in het bezit zijn van een Museumkaart die geldig is vanaf 1 september. Studenten moeten verder rekenen op jaarlijkse kosten voor de aanschaf van literatuur en onderwijsmaterialen en excursies in Nederland. 

Studiereizen

Buitenlandse studiereizen maken deel uit van de opleiding, hieronder staat een indicatie van de verwachte kosten. Studenten die niet kunnen deelnemen aan de studiereis wordt een vervangende opdracht aangeboden. Deze opdracht komt qua belasting en inhoud overeen met de betreffende studiereis.

Voor het eerste, tweede en derde studiejaar staat een buitenlandse studiereis op het programma. De kosten hiervoor variëren. De onkostenvergoedingen voor docenten komen niet uit het budget van de bijdrage van de studenten. De factuur ontvang je per e-mail. De studiereis van jaar 1 naar Parijs kost ongeveer € 400,-. Deze studiereis wordt geheel door de academie georganiseerd. Dit is een besluit van het managementteam - dat is goedgekeurd door de academieraad. De reden ligt in het karakter van de reis en de verantwoordelijkheid die de Reinwardt Academie voor de studenten draagt tijdens de studiereis. In het bedrag zijn de heen- en terugreis, het verblijf op een meerpersoonskamer op basis van logies en ontbijt, reisverzekering, entreegelden, reizen met openbaar vervoer, ontvangsten en rondleidingen inbegrepen. Niet inbegrepen zijn persoonlijke uitgaven voor onder meer lunches en diners.

De studiereizen naar Berlijn (jaar 2) en Glasgow (jaar 3) worden anders ingericht. Voor deze twee studiereizen regelen studenten namelijk zelf hun heen- en terugreis. De academie verzorgt entreegelden, ontvangsten en het verblijf in een hotel. De kosten voor de studiereis van jaar 2 naar Berlijn en jaar 3 naar Glasgow zijn ongeveer € 300,-. Daarnaast moet je rekening houden met persoonlijke uitgaven voor onder meer lunches en diners.

Voor de logistieke organisatie van de studiereizen wordt een reisbureau ingeschakeld. Het reisbureau heeft veel ervaring met het onderbrengen van grote groepen studenten en zal altijd zoeken naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. De prijs van de studiereis wordt mede bepaald door entreegelden voor musea en andere instellingen, lokaal vervoer en een reisverzekering voor grotere groepen. Bovendien moet de reis ver van tevoren gereserveerd worden, waardoor er niet altijd gebruik kan worden gemaakt van speciale aanbiedingen. Gezien het karakter van de studiereis, de organisatie en groepsreserveringen, en de verantwoordelijkheid die de Reinwardt Academie draagt voor de studenten tijdens de studiereis is het niet toegestaan om de studiereis individueel te organiseren.

Indien je ziek bent geworden voor aanvang van de studiereis, meld je je in ieder geval af bij de reisbegeleiding. De reissom is na de definitieve boeking niet te restitueren.

Delen