Vrije studieruimte

De Reinwardt Academie stelt je in staat om, vanaf het derde jaar, vijf studiepunten zelf in te vullen, dit is de zogenaamde Vrije studieruimte. Je kunt deze vrije studieruimte op verschillende manieren invullen: kies een vak dat de academie aanbiedt, volg een bijzondere cursus of een interessant vak bij een andere onderwijsinstelling, zet je ervaring met (vrijwilligers)werk om in studiepunten of volg zelfstandig lezingen en symposia.

 

Bekijk hier het aanbod

Hoe vul ik de vrije studieruimte in?

De vrije studieruimte mag je vrij invullen. Je kunt gebruik maken van de mogelijkheden die de Reinwardt Academie in blok 1 en 2 aanbiedt, maar je kunt ook extern vakken volgen en/of praktische werkzaamheden omzetten in studiepunten. Daarnaast zijn er soms projecten of evenementen buiten het bestaande curriculum waar de Reinwardt Academie aan meedoet of organiseert en waarvoor je punten kunt halen in de vrije studieruimte. We communiceren hierover via de Ervaringsetalage in Teams.

Je kunt vanaf het derde studiejaar studiepunten behalen in de vrije studieruimte. In blok 1 en blok 2 bieden wij keuzevakken en leesclubs aan. Gedurende het gehele studiejaar kun je vakken extern volgen, praktisch werk doen of lezingen volgen.

Voor het behalen van je diploma op de Reinwardt Academie moet je in vijf studiepunten behalen in de vrije studieruimte. Behaal je meer punten in de Vrije Studieruimte, dan worden deze extra in je cijferlijst vermeldt dat je bij je diploma bij je afstuderen ontvangt. Studiepunten die je behaald hebt door het volgen van keuzevakken kunnen alleen binnen de vrije studieruimte ingezet worden, dus niet als vervanging voor vakken uit het vaste major programma.

Delen